KKMloggatransparent

Svärmerier

Bakom den något lättsinniga titeln “Svärmerier” döljer sig ett konsertprogram med tvära kast och starka käns­lor. Pingsten är ju som bekant hänryckningens tid! Kärleken besjungs både som en himmelsk gåva och som ett mänskligt uttryck. Tonsättarna gestaltar detta med ton­språk från skilda epoker, allt ifrån Monteverdis tidiga re­näs­sansstil via Gösta Ny­stroems expressionistiska klangvärld till vår egen tids uttrycksmedel representerade av Lennon-McCartney och Eric Whitacre. Någonstans längs vägen ges även prov på Verdis omisskännligt operainspirerade texttolkningar.

Vid konserten leds kören av Ian Plaude, som vi nu välkomnar som vår gäst-dirigent! Eftersom vi befinner oss “mellan två körledare” (mer om detta följer) är vi särskilt glada att Ian har velat återknyta bekantskapen. Han var kammarkörens dirigent åren 2012-2015.

Välkommen till Nacka kyrka söndag 20 maj kl. 17:00!
Fri entré

Ian Plaude

 
Klicka på länken nedan för att se eller skriva
ut en pdf-version av konsertaffischen.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter