KKMloggatransparent

Viskväll vid Magnarps hamn

 

Olle Adolphson föddes i Stockholm men spenderade mycket av sin tid på Österlen och ligger begravd på Rav­lun­da kyr­ko­gård strax norr om Kivik. Han älskade sitt Österlen vilket märks bland annat i Österlenvisan “Ge mig en dag av vindar och sol vid stränder ljusa och klara / där tystnaden går i kullarnas gräs vid havet, i Österlens dalar...”

Löragen den 11 juli blir den en viskväll med visor av bland annat Olle Adolphson i Magnarps Strand. Medverkar gör skiv­aktuella CajsaStina Åkerström, Björn Johansson (Adolphsons egen favorituttolkare av sina visor), Kammarkören Musikaliska (f d Stor­kyrkans kör frånStockholm, en av Sveriges förnämsta körer), Peter Nilsbo på piano samt basisten Backa Hans Eriks­son.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter