KKMloggatransparent

Sacred Concert

Foto: Ewa-Marie Rundquist Foto: Ewa-Marie Rundquist

Margareta Bengtson växte upp i en musikerfamilj i Tyresö utan­för Stock­holm. Hon började ti­digt sjunga och spela piano och så småningom harpa, som blev hennes huvud­instru­ment vid Kungliga Musik­hög­skolan i Stock­­holm.

Efter 22 år som sopran i the Real Group inledde Marga­reta 2007 en solokarriär. Den fick en fantastisk start med den kritiker­rosade jazz-CDn ”I'm Oldfashioned”, och en rad framträdan­den på olika festivaler, samt bl.a. en lyckad turné  till Japan samma år. 

Sedan dess har Margareta hunnit med att släppa två skivor. Dels storbandsskivan ”En gång i Stockholm”, som också gavs ut i Japan under titeln ”Where The Midnight Sun Never Sets, dels ”As We Are” tillsammans med Nils Lindberg. 

Margareta har under de senaste åren haft stora framgångar i sina samarbeten med bl.a. Peter Asplund, Nils Lindberg, Mathias Algotsson, Orphei Drängar, Musica Vitae och ett antal storband och körer landet runt. Hon har även musicerat med artister som Magnus Lindgren, Bengt Forsberg, Anne Sofie von Otter, Mathias Algotsson, Elise Einarsdotter, Bohuslän Big Band och många fler.

Foto: 2 Brides Photography Foto: 2 Brides Photography
Basic Big Band är ett storband i Stockholm med den klas­siska upp­sättningen 5 saxar, 4 trum­peter, 4 tromboner, piano, bas, gitarr, trum­mor och sång. Cecilia Franzén är sånga­re och Magnus Bohman är band­le­dare.

Bandet spelar dansmusik till bröl­lop, baler och fester. Mest spelar man swingmusik men även rockabilly, syd­amerikanskt, shuffle och wienervalser till bal.

Förutom dansmusik spelar Basic Big Band ibland vid arran­ge­mang tillsammans med körer och har bland annat framfört Duke Ellingtons Sacred Concert med olika körer.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter