KKMloggatransparent

Anders Paulsson

Anders Paulsson (f. 1961) har gjort världskarriär med sin sop­ransaxofon och är sannolikt den förste musikern med en solistkarriär på detta i klas­sis­ka sammanhang sällsynta instru­ment. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conser­va­toire de Bordeaux och Manhattan School of Music i New York. Sedan debuten i Carnegie Hall 1992 har Anders Paulsson framträtt i bland annat Alice Tully Hall i New York, Berlin Philharmonie, Wigmore Hall i London, Concert­gebouw Amsterdam samt Moscow International Performing Arts Centre. Han har samarbetat med dirigenter som John Storgårds, Lü Jia, Okku Kamu, Johannes Gustavsson, Eva Olli­kai­nen, Fabio Mast­ran­ge­lo och Lan Shui. Anders har arbetat till­sammans med artister som Anne Sofie von Otter, Håkan Hagegård och Gunnar Idenstam, Alice Babs, Red Mitchell och The Real Group.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter