KKMloggatransparent

Turné till Leipzig

I början av juni be­ger sig Kam­mar­kö­ren Musikaliska till Leipzig, en av mu­sik­histo­riens mest betydelsefulla stä­der, där J.S. Bach un­der 27 år var kyr­komusiker i Thomas­kyr­kan. Vi är inbjudna att sjunga i hans kyrka den 5 juni. Vi tar emellertid inte med oss Bach-noter till Leipzig. Istället gör vi musik under rubriken Aurora – det nordiska ljuset. Vi sjung­er stycken av fyra kvinnliga tonsättare: Anna Cederberg-Orreteg, Andrea Tarrodi, Sally Greenaway och Karin Rehnqvist. Några manliga tonsättare får också plats i programmet, bland dem kan nämnas Ola Gjeilo, David Wi­kan­der, Einojuhani Rautavaara och Knut Nystedt.

I Leipzig finns ett storslaget monument från 1813 som minner om slaget vid Leipzig där Napoleon tvingades retirera.  Där planerar vi att leverera en Flashmob, d.v.s. en över­rask­ningskonsert som inleds med att vi blandar oss med övriga besökare och börjar sjunga några i taget. Så berätta inte för nån, är Du snäll…

Vår huvudkonsert hålls i Museum der bildenden Künste (Konst­museet) lördag 4 juni. Vi framträder även i Taborkirche och medverkar vid en ekumenisk gudstjänst som hålls på torget vid Thomaskyrkan inom ramen för Stadtfest Leipzig, ett stort festevenemang som pågår när vi besöker staden.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter