KKMloggatransparent

Turné - En hyllning till Evert Taube

Stora delar av Evert Taubes produktion tillhör den allmänna svenska sångskatten och Taube kan utan tvivel kallas både ikon och nationalskald. Nu gör CajsaStina Åkerström en serie hyllningskonserter till Taubes ära tillsammans med Björn Johansson och Kammarkören Musikaliska.
 
Få artister besitter en sådan trovärdighet i visgenren som CajsaStina Åkerström, samtidigt som hon även är folkkär i breda lager. Möjligen är hon idag den främsta representanten i Sverige inom visa och vis-pop.
 
Vid sina besök i södra Sverige har Björn Johansson tidigare bland annat visat sig vara en Olle Adolphson-tolkare av rang, men den här gången är det alltså Evert Taube som gäller.
 
Övriga medverkande musiker är Peter Nilsbo på piano samt basisten Backa Hans Eriksson.

Vi i kören är mycket stolta och glada över att få medverka i denna konsertserie. Vi föreslår att alla körälskare tar tillfället i akt att komma och höra oss "live" vid denna ganska sällsynta avstickare från hemmahamnen i Stockholm.

Stora delar av Evert Taubes produktion tillhör den allmänna svenska sångskatten och Taube kan utan tvivel kallas både ikon och nationalskald. Nu gör CajsaStina Åkerström en serie hyllningskonserter till Taubes ära tillsammans med Björn Johansson och Kammarkören Musikaliska.
 
Få artister besitter en sådan trovärdighet i visgenren som CajsaStina Åkerström, samtidigt som hon även är folkkär i breda lager. Möjligen är hon idag den främsta representanten i Sverige inom visa och vis-pop.
 
Vid sina besök i södra Sverige har Björn Johansson tidigare bland annat visat sig vara en Olle Adolphson-tolkare av rang, men den här gången är det alltså Evert Taube som gäller.
 
Övriga medverkande musiker är Peter Nilsbo på piano samt basisten Backa Hans Eriksson.

Vi i kören är mycket stolta och glada över att få medverka i denna konsertserie. Vi föreslår att alla körälskare tar tillfället i akt att komma och höra oss "live" vid denna ganska sällsynta avstickare från hemmahamnen i Stockholm.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter