KKMloggatransparent

Sacred Concert - Duke Ellington

Nästa konsert blir en samproduktion med Matteus kör och Basic Big Band under led­ning av bandets dirigent Magnus Bohman och med Margareta Bengtson som sopransolist, då vi åter kommer att framföra Duke Ellingtons Sacred Concert. Det blir en komplett repris av konserten från februari 2015.

Sam­arbe­tet kom till stånd genom att en sångare i kam­mar­kö­ren och en musiker i storbandet kom att tala om Duke El­ling­tons Sacred Con­cert. De födde då tanken att uppföra verket i Stockholm i början av 2015. Efter en del letande fann de Matteus kyrka och kör som ville vara med i samarbetet.

Solist är Margareta Bengtson. Kanske är hon den som kommer närmast den sångerska som var Ellingtons förebild när han skrev musiken, nämligen Alice Babs.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter