KKMloggatransparent

Gustaf Sjökvist till minne

Dessa dagar tänker vi väldigt mycket på Gustaf, vår käre kör­ledare från tiden i Storkyrkan. Han gick i pension för 4 år sedan och Storkyrkans kör blev då Kammarkören Musikaliska. Många av oss sjöng i åt­skilliga år med och för honom. Det var oerhört utvecklande och lärorika, ja, oförglömliga år.

Tänk bara att ha fått medverka och sjunga vid biskops­installa­tioner, kungliga högtider,  vid minneshögtider som t.ex. när Estonia gick under eller för att hedra minnet av tsunamins offer. Vi fick även vara med om konserter med stora musiker som Arne Domnérus, Bengt Hallberg, Olle Adolphson och Lill Lindfors - för att bara nämna några. De årliga framförandena av Händels Messias var naturligtvis en återkommande musi­kalisk höjdpunkt för oss.

Det är svårt att fatta att han nu är borta för alltid. Vi är många som är tacksamma för den tid vi fick med honom. Hans aldrig sinande nyfikenhet och stora tålamod bevarar vi i tacksamt minne.
 

En konsert till Gustaf Sjökvists minne
ges i Storkyrkan 10/5 kl. 16:00


Länkar
Sthlms domkyrkoförsamling 15/2 - Musiksverige har sorg
SvD 16/2 - Gustaf Sjökvist dirigerade hela Musiksverige
DN 6/3 - Gustaf Sjökvist (Gustaf Sjökvists Kammarkör)
DN 7/3 - Gustaf Sjökvist (Caroline Krook)
Sthlms domkyrkoförsamling 8/3 - Musiken tongivande vid Gustaf Sjökvists begravningsgudstjänst
Körliv 9/3 - Minnesruna Gustaf Sjökvist (Storkyrkans kör)
 

loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter