KKMloggatransparent

Turné till Leipzig

I början av juni be­ger sig Kam­mar­kö­ren Musikaliska till Leipzig, en av mu­sik­histo­riens mest betydelsefulla stä­der, där J.S. Bach un­der 27 år var kyr­komusiker i Thomas­kyr­kan. Vi är inbjudna att sjunga i hans kyrka den 5 juni. Vi tar emellertid inte med oss Bach-noter till Leipzig. Istället gör vi musik under rubriken Aurora – det nordiska ljuset. Vi sjung­er stycken av fyra kvinnliga tonsättare: Anna Cederberg-Orreteg, Andrea Tarrodi, Sally Greenaway och Karin Rehnqvist. Några manliga tonsättare får också plats i programmet, bland dem kan nämnas Ola Gjeilo, David Wi­kan­der, Einojuhani Rautavaara och Knut Nystedt.

I Leipzig finns ett storslaget monument från 1813 som minner om slaget vid Leipzig där Napoleon tvingades retirera.  Där planerar vi att leverera en Flashmob, d.v.s. en över­rask­ningskonsert som inleds med att vi blandar oss med övriga besökare och börjar sjunga några i taget. Så berätta inte för nån, är Du snäll…

Vår huvudkonsert hålls i Museum der bildenden Künste (Konst­museet) lördag 4 juni. Vi framträder även i Taborkirche och medverkar vid en ekumenisk gudstjänst som hålls på torget vid Thomaskyrkan inom ramen för Stadtfest Leipzig, ett stort festevenemang som pågår när vi besöker staden.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste kommentarer

-

Senaste nyheter